FydroFire

Ga naar: FydroFire.com

Een zeer bijzondere toepassing van Fydro-glasvezelbeton zijn bakovenplaten. In bakkerijovens wordt op deze platen brood gebakken. Fydro heeft hiervoor een speciale betonmatrix met glasvezelwapening ontwikkeld die temperaturen tot 450 °C kan weerstaan.

Sinds 1997 brengt Fydro een bijzonder product op de markt: de FydroFire bakovenplaat. Op verzoek van een toonaangevende Duitse bakovenfabrikant heeft Fydro een bakplaat ontwikkeld, die voldoet aan de hoge mechanische en fysische belasting in bakkerij-ovens.

Gemaakt van glasvezelbeton en belastbaar tot temperaturen van 450° C. De platen zijn volledig mineraal en voorzien van een zg. Lebensmittelrechtliche Unbedenklichkeitserklärung, dus zondermeer in de levensmiddelnindustrie toepasbaar.

Na de introductie van andere typen glasvezelbeton bakplaten, elk ontwikkeld voor een specifiek oventype, blijkt de FydroFire bakovenplaat uiterst succevol. De platen vinden ondertussen wereldwijd hun weg en dagelijks eten miljoenen mensen brood gebakken op onze ovenplaten.
Onze platen worden exclusief op maat en bakspecificatie van de bakovenfabrikant geleverd. Tot onze service op dit gebied behoren advisering, productontwikkeling en just-time-leverantie wereldwijd.