Bedrijfsprofiel

Fydro is gespecialiseerd in de fabricage van glasvezelbetonproducten en levert in uiteenlopende markten, waaronder woning- en utiliteitsbouw, weg- en waterbouw, landschapsinrichting, interieurbouw en in de bakovenindustrie. Met een vakbekwaam team van 25 werknemers en ruim 30 jaar knowhow is het bedrijf uitgegroeid tot Europees marktleider.

Fydro ontwikkelt alle producten binnen de eigen organisatie en/of in samenwerking met de afnemers. Zo worden ook de machines om de glasvezelbetonproducten te kunnen produceren in eigen beheer ontwikkeld en gebouwd. Onze mallenafdeling bouwt mallen op specificatie van bijvoorbeeld architecten om bijzondere designproducten te kunnen produceren.

De vergaande specialisatie op het gebied van met glasvezel gewapend beton maakt dat Fydro een belangrijke speler op de internationale markt is.

Fydro exporteert haar producten onder meer naar Duitsland, België, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Verenigde Staten, Korea en China.

Ons team staat voor u klaar!

Gijs Jansen

Gijs Jansen

Directeur Fydro

 

Glasvezelbeton

Glasvezelbeton is microbeton gewapend met glasvezels. Het beton is volledig mineraal en bestaat uit zand, cement, water en fijne toeslagmaterialen.

De glasvezels zijn alkaliresistent en bij uitstek geschikt om in cementgebonden producten te worden toegepast. De vezels worden in verschillende vormen, zoals gesneden vezels, doorlopende glasdraden en weefsels aan het beton toegevoegd.

web-prod2

De enorme ervaring en knowhow, die ons bedrijf heeft opgebouwd maakt ons tot een betrouwbare partner voor zowel overheid als bedrijfsleven.

web-prod1

Niet zelden staat Fydro aan de wieg van nieuwe producten en nieuwe toepassingen op het gebied van glasvezelbeton.  

MVO

Uiteraard voelen wij ons bij Fydro ook maatschappelijke verantwoordelijk. Daarom staat in onze bedrijfsvoering het milieu centraal. Onze producten worden met een lage energie- en grondstofconsumptie geproduceerd. De eindproducten zijn uitermate duurzaam en worden veelal als alternatief voor milieubelastende materialen toegepast.

Maar wij dragen ook graag een steentje bij aan maatschappelijke doelen binnen onze regio. Dat doen we onder andere door topsport te sponsoren en het werk in het regionale ziekenhuis te ondersteunen via de Stichting "Vrienden van De Gelderse Vallei".

ik ben vriend compact stichting edese schaapskudden

Ook werkt Fydro nauw samen met opleidingsinstituten, zodat leerlingen de nodige werkervaring kunnen opdoen.